Miro Heiskanen överlistade rookierivalen Jordan Binnington
St. Louis

Nobbades till rookiepriset – sen överlistade han målvakten som snodde hans plats

Trots en storstilad rookiesäsong blev Miro Heiskanen igår inte en av de tre som presenterades som finalister till Calder Trophy. Någon timme senare gick han ut och blev målskytt i Dallas segermatch mot St. Louis.

En bit in på säsongen kändes Elias Pettersson, Rasmus Dahlin och Miro Heiskanen som de hetaste rookiekandidaterna. Sen kom Jordan Binnington in i bilden och stod för ett målvaktsgenombrott vi inte ser speciellt ofta. Därför blev det Binnington som gjorde Pettersson och Dahlin sällskap när finalisterna till Calder Trophy presenterades igår kväll.

Kort därefter möttes Heiskanen och Binnington och då gick Heiskanen segrande ur duellen. Finländaren gjorde en stormatch och blev också målskytt på målvaktssensationen när han sköt 2-0 i den första perioden, i 4-2-segern. Det var Heiskanens andra mål och tredje poäng under åtta matcher i slutspelet. Målet kom efter en kontring där han spelades fram av en annan finsk spelare, Roope Hintz.
– Jag visste att han skulle passa. Det var bara att driva på kassen. Det var en grym passning av Roope.

SVENSKEN AVGJORDE

Hintz var matchens store man. Han sköt två mål utöver framspelningen till Miro Heiskanen.
– Jag gillar de här matcherna. Det är de roligaste att spela, sade den tidigare JVM-stjärnan efter 4-2-vinsten.

Dallas matchavgörande mål kom från svenske Mattias Janmark som därmed sköt sitt första mål i slutspelet. Hans mål betydde 3-1 i slutdelen av den första perioden.

Colton Parayko och glödhete Jaden Schwartz gjorde St. Louis mål i förlusten. En förlust som innebär att det nu står 1-1 i matcher i konferenssemifinalserien.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL