Slava VojnovFoto: All Over Press

Slava Vojnov spelade inte hockey på hela förra säsongen. Nu uppges den tidigare NHL-stjärnan göra comeback, i KHL-laget Avtomobilist.

Ni känner till storyn. Det var 2014 som Slava Vojnov dömdes till fängelse för misshandel på sin fru Marta Varlamova efter en Halloweenfest där han bland annat ska ha tagit strupgrepp och knuffat in henne i en storbilds-tv. Den dårarande Los Angeles-backen lämnade då Nordamerika och flyttade hem till Ryssland för att slippa sitta i fängelse. Väl hemma spelade i storlaget SKA St. Petersburg och dessutom var med och vann OS-guld förra året.

Den senaste säsongen ville han tillbaka till NHL och det fanns intresse från flera klubbar, men ligan satte stopp eftersom han inte avtjänat sitt fängelsestraff. NHL meddelade sedan att Vojnov får återvända till NHL igen till säsongen 20/21.

ÅKTE UT I KONFERENSSEMIFINAL

Men tills dess verkar han spela i KHL. Enligt flera ryska medier ska Vojnov vara klar för Avtomobilist från Jekaterinburg. Det är en klubb som åkte ut i konferenssemifinal i det nyligen avslutade slutspelet.

Vojnov gjorde sex poäng på sex matcher vid OS 2018 och gjorde 23 poäng på 39 matcher i KHL under den säsongen. Nu har han alltså inte spelat någon match på ett drygt år.