Veckans Lag

Vi är inne i finalveckan i dubbel bemärkelse. Det här är nämligen säsongens näst sista Veckans Lag, vilket innebär att vi är inne i den sista veckan för säsongen.

Adam Reideborn, Djurgården (4)

Adam Reideborn har väl inte haft säsongens bästa vecka men han är ändå given här. Dels för att han överglänst Johan Mattsson och dels för att Mattsson ju inte ens stod senast, på grund av en skada. I stället vaktade Johan Gustafsson kasse.

Jacob Moverare, Frölunda (3)

Vi var många som var tveksamma till den här värvningen när han lånades ut från Los Angeles till Frölunda. Men Jacob Moverare har tagit kliv genom hela säsongen och har i slutspelet varit en av de allra bästa backarna. Speciellt i finalserien har han varit bra.

Olle Alsing, Djurgården

Olle Alsing sköt två mål och spelade fram till ett under veckans tre finalmatcher. Med andra ord är han given i det här laget. Kan han rent av kliva fram som en oväntat guldhjälte för Djurgården?

Samuel Fagemo, Frölunda

Efter en trög start på slutspelet har Samuel Fagemo verkligen hittat formen nu. Inte bara för att han gör mål utan för att han också tar för sig på ett helt annat sätt i spelet och är aktiv i nästan varenda byte. Snacka om att han kan bli en joker.

Jacob Josefson, Djurgården (3)

Även Jacob Josefson inledde slutspelet trögt men han har klivit fram nu i finalserien. Han lider alltjämt av någon form av skada eftersom han under stundom matchas ganska sparsamt men när han spelar är det han som är Djurgårdens stora härförare.

Max Friberg, Frölunda

Evighetsmaskinen Max Friberg har skjutit viktiga mål och har rent spelmässigt varit Frölundas bästa forward under finalserien. Ett ständigt hot och irritationsmoment för Djurgårdsbackarna.

Veckans

…snackis Den straff som Djurgården fick i lördagens final har varit omdiskuterad. Vissa hävdar att det finns stöd för den i regelboken, andra säger det motsatta. Men faktum är att den där straffen kommer ses som ögonblicken då serien vände om Djurgården vinner guld.

…värvningsbomb Att Dennis Everberg skulle kunna vara aktuell för Rögle trodde många. Men att han skulle skriva på ett femårskontrakt just nu var det inte många som trodde. Snacka om förstärkning för Rögle i deras ambition att bli ett topplag!

…Dick 

…hemvändare Dennis Everberg är förvisso också en hemvändare, men han fick gå som värvningsbomb i stället. I stället får Anton Rödin gå som hemvändare. Efter att Brynäs tappat publikfavoriter som Ryan Gunderson och Simon Bertilsson kommer Rödin bli enormt viktig. Brynäs ska också ha credd för hur de presenterade stjärnvärvningen.

…rysare Finalserien är överlag en enda stor rysare. Fyra matcher in i serien har vi bara sett hemmasegrar och det är 2-2 i matcher. Den här veckan ska SM-guldet delas ut och vi har inte en aning om vilka som kommer vinna. DET är häftigt.