• Publicerat 30 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Cristopher Nihlstorp.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

I går Sebastian Collberg – i dag Cristopher Nihlstorp. Österrikiska Graz 99ers, med svenske andretränaren Jens Gustafsson i båset, fortsätter att värva blågult.

Det blev ingen fortsättning för Cristopher Nihlstorp i moderklubben Malmö Redhawks. Efter ännu en skadefylld säsong, med bara 18 SHL-matcher, valde parterna att gå skilda vägar. Det blir i stället norrmannen Lars Volden som tar platsen intill Oscar Alsenfelt i Malmö.

Nihlstorp flyttar i stället ut i Europa. Den tvåfaldige svenske mästaren är klar för österrikiska Graz 99ers, en klubb som så sent som i går tillkännagav att de värvat Timrås forward Sebastian Collberg.

Sedan tidigare finns en annan Malmöbekanting i laget i form av backen Robin Weihager. Klubben har den tidigare Örebro- och Oskarshamnstränaren Jens Gustafsson som assisterande coach till kanadensaren Doug Mason.

Graz slutade tvåa i alpligan EBEL:s grundserie den gångna säsongen, men åkte sedan ut i semifinal.

Cristopher Nihlstorp avslutade sin tredje säsong i Malmö med en räddningsprocent på 90,9.