• Publicerat 30 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Adam Fox.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han har varit en av den amerikanska collegehockeyns stora stjärnor den här säsongen. Nu står det klart att backen Adam Foxs framtid finns i New York Rangers. På tisdagen plockade de upp hans rättigheter.

Han draftades ursprungligen av Calgary Flames i tredje rundan 2016. Sedan dess har Adam Fox byggt sig en fin collegekarriär på Harvard University och varit en av de bästa backarna i ligan.

Den senaste säsongen slutade 21-åringen fyra i NCAA:s totala poängliga efter att ha noterats för 48 poäng (9+39) på 33 matcher. Med det hade han bäst poängsnitt av samtliga spelare i collegehockeyn.

Nu blir det inget NHL-spel för Calgary Flames för Fox. Inte heller för Carolina Hurricanes, som värvade rättigheterna till backen i Elias Lindholm-trejden förra sommaren.

I stället är han på väg att skriva kontrakt med New York Rangers. Klubben har nämligen värvat rättigheterna till den från New York bördige Fox från Carolina, Detta i form ett andraval i sommarens draft och ett villkorligt tredjeval i draften 2020. Det valet tillfaller Hurricanes när Fox har spelat 30 NHL-matcher, uppger TSN:s Bob McKenzie.

Under sina tre år på Harvard har Adam Fox samlat ihop 116 poäng på 97 matcher. På meritlistan finns ett guld och ett brons från JVM.