Jevgenij Malkin.
Pittsburgh

Utspelet: ”Pittsburgh Penguins kan trejda Jevgenij Malkin”

ANNONS

Det har cirkulerat rykten kring Jevgenij Malkin tidigare – och nu är de tillbaka. Nu hävdar Pittsburgh Tribune-Reviews Mark Madden att Penguins är villiga att trejda sin superstjärna.
”De är missnöjda med hans attityd”, skriver Madden.

Pittsburgh Penguins säsong fick ett lika oväntat som abrupt slut i första rundan av slutspelet. Laget, som vann Stanley Cup 2016 och 2017, förlorade fyra raka matcher mot New York Islanders och mäktade bara med att göra sex mål i serien.

Många experter undrar nu om det här markerade slutet på Penguins storhetstid, om general managern Jim Rutherford kommer att tvingas bygga nytt för att ge Sidney Crosby och de andra stjärnorna en ny chans att vinna längre fram. Det har efter säsongens slut spekulerats en hel del kring om vi har sett det sista av antingen Kris Letang eller Phil Kessel i klubben, två spelare som har uppgetts ligga bra till för att bli trejdade.

Men kanske blir det en annan stjärnspelare som får flytta på sig. Nu lyfter nämligen krönikören Mark Madden frågan om Jevgenij Malkins framtid i klubben. Madden skriver att Penguins ska vara redo att trejda 32-åringen av två anledningar.

1) De är missnöjda med hans prestation och attityd under säsongen.

2) De känner att det man skulle kunna få tillbaka i en trejd där Jevgenij Malkin försvinner skulle vara tillräckligt för att bygga en ”mini-rebuild” kring Sidney Crosby, som fyller 32 år i sommar.

FINNS DET SOM TALAR EMOT EN TREJD

Han skriver att om Penguins inte gör något radikalt kommer man inom kort att hamna i samma situation som Chicago Blackhawks och Los Angeles Kings befinner sig i. Att man har en ålderstigen laguppställning med många tunga kontrakt som är svåra att befria sig ifrån.

Mark Madden skriver också att det av några anledningar blir svårt att trejda Malkin. Dels för att han har full kontroll över sitt öde i form av klausuler i sitt kontrakt som gör att Penguins inte kan göra någonting utan hans medgivande. Dels att hans ålder i kombination med den höga lönetaksträffen och den svaga säsongen inte gör att hans marknadsvärde är på topp just nu.

Jevgenij Malkin har tre säsonger kvar på sitt kontrakt med Penguins och tjänar 9,5 miljoner dollar per säsong. Under grundserien gjorde han 21 mål och 72 poäng på 68 matcher. I slutspelet var han poängbäst i Penguins med 1+2 på fyra matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch