• Publicerat 1 maj, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SHOWADE. Elias Pettersson bjöd Globen-publiken på underhållning.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Han kom, han sågs och han showade. Elias Pettersson infriade de högt ställda förväntningarna i sin återkomst till svensk mark – och lämnade isen med tre assist när Tre Kronor slog Ryssland med 6–4.
– Jätteroligt. Det är första matchen jag spelar här i Globen och extra kul att få göra det i Tre Kronors tröja, säger Pettersson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ingen har missat vilken enastående rookiesäsong Elias Pettersson har svarat för med Vancouver Canucks. Därför var det extra många som hade ögonen på 20-åringen när han äntrade isen i Globen för onsdagens möte med Ryssland i Carlson Hockey Games.

Redan under spelarpresentationerna steg jublet någon decibel när Petterssons namn kom upp.
– Det var inget jag tänkte på, men jag hörde att det var jubel och jätteroligt att de uppskattar vad man gör. Det motiverar en att göra det så bra som möjligt, säger han till hockeysverige.se efter 6–4-segern.

Och nog gjorde han det bra alltid. Det blev tre assist från Ångesonens klubba och en hel del ögonblick som fick de 13 447 åskådarna i Globen att kippa efter andan.
– Det ser bra ut. Vi spelade bra i dag, snabb hockey och ska bygga vidare på det här, säger Pettersson.
– Jag var lite ringrostig första träningen (i går), men kom in i det ganska snabbt i dag. Nu fick jag den här matchen i dag och sedan två matcher i Tjeckien i helgen att komma in i det.

MOTIVERAD AV SKADAN

Elias Pettersson spelade VM i fjol, men då tog det stopp på grund av en handskada i gruppspelsmatchen mot Schweiz. Att han inte fick vara med och spela när Tre Kronor bärgade VM-guldet är något som gnagde lite grann.
– Det kände jag direkt efter säsongen, att jag vill spela VM. Dels för min egen del för att jag missade de roligaste matcherna i fjol, dels för att jag alltid vill spel för de svenska fansen. Att dra på sig Tre Kronor-tröjan är alltid en stor ära. För mig var det självklart, säger han.

Av matchen mot Ryssland att döma kommer Elias Pettersson, föga överraskande, att få en ledande roll i Tre Kronor i VM. Nu centrade han toppkedjan med Jesper Bratt och Joakim Nygård, en kedja där Elias Lindholm förväntas ta plats på Nygårds plats inom kort.
– Jag är glad över att få en stor roll. Det är det jag vill ha och nu är det upp till mig att bevisa att jag ska ha den, säger Pettersson.

Vad är nyckeln till framgång för Tre Kronor i årets VM?
– Att vara ödmjuk. Det som har varit har varit. Vi vet att vi har chansen på ett tredje raka guld, men det kommer inte gratis. Det är hårt jobb och hårt slit för att komma hela vägen.

Vad skulle det betyda för dig att få vara med och gå hela vägen i år?
– Det skulle betyda allt. Att vinna guld är det bästa som finns och jag vill vara med när allt står på spel och vara med då det gäller.