Anton Mylläri.Foto: Bildbyrån

Linköping presenterade idag Anton Mylläri som byggsten till nästa säsongs SHL-trupp.

Backen Anton Mylläri kommer ursprungligen från Västerås och det var från dem han anslöt till Malmös lag 2017. Han har även tidigare i karriären spelat för Oskarshamn i allsvenskan, Kristianstad och Helsingborg i Hockeyettan samt Fredrikshavn i Danmark.

”SINA STYRKOR I DEFENSIVEN”

När säsongen i Malmö var över stod det klart att Anton Mylläri var en av de som skulle få lämna. Idag presenterades han av Linköping i en livesändning på Facebook.
— Det känns jättebra. Jag har fått fina tankar om klubben och det känns som att de är på rätt väg. Kul också att flytta lite närmre Västerås som är min hemstad, så det blir jättebra, säger Mylläri.

Linköpings GM Niklas Persson:
— Anton är en stor, stark och rörlig back. Han har sina styrkor i defensiven, men han är också bra med pucken, har ett bra förstapass och kan bära ur pucken ur egen zon för att sätta fart i spelet. Han ska bära många minuter i defensiven och hjälpa oss i den delen, men också följa med i anfallen och producera lite mer än vad han gjorde i Malmö.