Oliwer Kaski fortsätter karriären i NHL.Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Oliwer Kaski utnämndes till finska ligans bästa spelare den här säsongen. Insatserna lockade stort intresse från NHL – och nu har 23-åringen gjort sitt val, enligt Ilta-Sanomat.

LÄS ÄVEN: Utsågs till finska ligans bästa spelare – nu jagas han av NHL-klubbar

Med sina 51 poäng (19+32) på 59 matcher tog Oliwer Kaski hela den finska ligan med storm den här säsongen. 23-åringen, som innan årets säsongen hade gjort 16 poäng i Liiga som mest, utsågs till finska ligans bästa spelare tack vare prestationerna.

FLYTTAR TILLBAKA TILL MICHIGAN?

Kaskis insatser i Liiga har inte gått NHL-klubbarna förbi. Enligt The Athletics Aaron Porzline ska Columbus Blue Jackets varit intresserade av backen. Men något spel i Stanley Cup-jagande Blue Jackets verkar det inte bli.

Enligt finska tidningen Ilta-Sanomat ska Kaski ha valt att skriva på för Detroit Red Wings istället.

Kaski är inte helt obekant med Detroit-området, då han spelat collegehockey för Western Michigan University med säte i Kalamazoo 16 mil väster om Detroit, under en säsong. 23-åringen påbörjade även det andra året hos Western Michigan, men flyttade hem till Finland och Helsingfors redan efter en match.

Tidigare under måndagen blev Kaski uttagen till Jukka Jalonens VM-trupp som ska försvara de finska färgerna i Slovakien de närmaste veckorna.