Dominik Bokk är klar för Rögle.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dominik Bokk ryktades förra veckan vara klar för spel i Rögle. Nu bekräftar Ängelholmsklubben att den tyske talangen lånas in från St. Louis.
– Dominik kommer att tillföra vårt lag kreativitet och offensiva spetsegenskaper och en enorm vilja att spela på högsta nivå, säger Rögles sporthef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Efter två säsonger i Växjö byter Dominik Bokk nu SHL-miljö. Under tisdagsförmiddagen presenterades han som Rögles senaste nyförvärv.
– Dominik kommer att tillföra vårt lag kreativitet och offensiva spetsegenskaper och en enorm vilja att spela på högsta nivå, säger sporthefen Chris Abbott till Rögles hemsida.

ÅTERFÖRENAS MED ABBOTT

I Rögle återförenas han med Cam Abbott. Abbott tränade Bokk under hans tid i Växjös juniorlag.
– Jag är väldigt glad över att få jobba med Cam igen. När jag kom till Växjö för två år sedan så var Cam min tränare i juniorlaget de första tre månaderna och han hjälpte mig jättemycket och var en av orsakerna att jag kunde debutera i SHL redan första säsongen. Det är inspirerande att få Cam som tränare igen, säger Bokk.

Den 19-årige tysken stod för 23 poäng (8+15) på 47 matcher i Växjös tröja förra säsongen. Bokk draftades av St. Louis i förstarundan av NHL-draften förra sommaren (25:a totalt) och skrev redan förra året på sitt första NHL-kontrakt med klubben.

Lånet från St. Louis sträcker sig över hela kommande säsong.