Marcus Thurresson lämnar Rögle.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Han tog över som VD i samband med avancemanget till SHL. Efter fyra år lämnar nu Marcus Thuresson Rögle.
– Ibland känner man att det är dags att göra något nytt och dit har jag kommit, säger Thuresson till klubbens hemsida.

Marcus Thuresson kom in som VD i Rögle inför återkomsten till SHL säsongen 2015/16. Under fyra år har han varit med och byggt upp en stark organisation på alla plan, enligt Rögles styrelseordförande Håkan Eriksson.
– Marcus Thuresson har genom sitt starka engagemang, sitt ledarskap och inte minst goda kunskaper om både elitidrott och affärsvärlden fört Rögle vidare i planen på att etablera klubben på kartan som en stabil och välmående SHL-klubb, säger Eriksson till klubbens hemsida.

”FYRA FANTASTISKA ÅR”

Thuresson kommer att fortsätta i sin roll under en övergångsperiod för att underlätta för klubben.
– Jag skall vara kvar operativt i Rögle så länge som det behövs under tiden en ny VD rekryteras och det får ta den tid det tar. Jag ställer upp så länge som det önskas från Rögles styrelse, säger Thuresson.

Thuresson har trivts med rollen i klubben.
– Jag har haft fyra fantastiska år i Rögle som VD. Ibland känner man att det är dags att göra något nytt och dit har jag kommit. Tanken när jag började var tre till fem år vilket är för mig en lagom tid att få göra de förändringar som styrelse och jag beslutat om och nu är jag inne på mitt femte år.

Klubben meddelar samtidigt att arbetet att rekrytera en ny VD har påbörjats.