Roman Will.Foto: Youtube

Igår gjorde de klart med Christoffer Rifalk. Idag kompletterade Rögle sin målvaktsbesättning inför nästa säsong med den tjeckiske målvakten Roman Will.

Roman Will är 26 år och på meritlistan finns faktiskt en NHL-match med Colorado Avalanche från säsongen 2015/2016. De senaste tre säsongerna har han spelat för Liberec i hemlandet och har tillhört toppmålvakterna i Extraliga.

UTSÅGS TILL LIGANS BÄSTE

Den här säsongen utsågs han till ligans bäste målvakt och testades dessutom i landslaget. Nu flyttar han till Rögle.
— Jag är exalterad över att få möjligheten i Rögle. Jag rankar SHL som bäst i Europa och tvåa efter NHL. Jag har mött svenska lag i CHL och även spelat mot Sverige i juniorlandslaget och är imponerad över hur bra de är, både kollektivt och individuellt, säger målvakten till Rögles hemsida.

Han har tidigare spelat ihop med lagkamraten Dennis Everberg i Nordamerika.
— Dennis har sagt så många bra saker om Rögle och Ängelholm och det ska bli oerhört kul att få komma hit och få uppleva det på plats. Det ska bli kul att återförenas med Dennis och jag är verkligen sugen på att nå framgångar i Rögle.

Kontraktet gäller till 2021.