Anders "Ante" Karlsson.Foto: Bildbyrån

Anders Karlsson fick inte vara kvar i Färjestad. Nu flyttar han till Timrå – på ett femårskontrakt.
– Det känns fantastiskt kul att Anders återvänder till oss efter att ha varit iväg i fem år på andra äventyr, säger sportchef Kent Norberg.

Sedan tidigare stod det klart att ”Ante” Karlsson inte skulle få vara kvar i Färjestad. Han ersätts där av Peter Popovic. Men nu har Karlsson landat ett nytt tränargig. Han blir assisterande tränare till Fredrik Andersson i Timrå, och kommer också jobba med juniorverksamheten.

Karlsson har skrivit på till 2024.
– Det känns inspirerande och roligt att vara tillbaka i Timrå IK. Det är positivt och en framtidstro i klubben just nu. Vi kommer att ha ett intressant och utvecklingsbart lag och med den härliga publik som finns i Timrå ska vi bli svårslagna i vinter, säger han.

”Ante” har varit tränare i Timrå tidigare, både på juniornivå och i A-laget. Han har sedan han lämnade för fem år sedan har han varit i Södertälje och Timrå. Men nu blir det alltså en återkomst till Timrå.