Robert Nilsson.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Robert Nilsson har inte spelat en hockeymatch på över ett år på grund av en hjärnskakning. Nu rapporterar schweiziska Neue Zürcher Zeitung att Zürich letar en ersättare som ska ta Nilssons importplats i laget till nästa säsong.

Det var den 19 februari 2018 som Robert Nilsson åkte på en tackling som gav honom en hjärnskakning. Smällen har hållit den svenske forwarden borta från spel i över ett års tid, och nu är 34-åringens framtid i schweiziska Zürich osäker.

LÄS MER: Svenska stjärnans svåra tid efter hjärnskakningen: ”Jag har haft depression”

Enligt den schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung letar nu klubben en ersättare som ska ta Nilssons importplats till nästa säsong. Tidningen skriver att Nilssons framsteg har varit små den senaste tiden och att man därför väljer att titta över situationen.

VARIT EN STJÄRNA SEDAN ANKOMSTEN

De andra importplatserna ockuperas just nu av Maxim Noreau, tidigare Linköpingsforwarden Garret Roe samt svenske VM-hjälten från 2013, Fredrik Pettersson.

I torsdags stod det klart att Rikard Grönborg tar över som tränare i Zürich, och enligt Neue Zürcher Zeitung kommer den nuvarande svenske förbundskaptenen att ha en del i processen att värva en ersättare till Nilsson.

LÄS ÄVEN: Grönborg om klubbvalet: ”Ingen NHL-klubb ville ha en coach utan NHL-erfarenhet”

Robert Nilsson har varit en stjärna i den schweiziska ligan sedan han anslöt till Zürich 2013. På 190 matcher i klubben har Nilsson stått för 194 poäng (54+140).