Ralph Krueger kan ta över Buffalo.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Under söndagen kommer uppgifter från Nordamerika som låter berätta att Ralph Krueger är en kandidat att ta över Buffalo Sabres efter sparkade Phil Housley. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman är Krueger en ”stigande kandidat”.

Så här i VM-tider passar namnet Ralph Krueger synnerligen väl. Mellan 1997 och 2010 basade tysk-kanadensaren över det schweiziska landslaget. Vid fyra tillfällen med Bengt-Åke Gustafsson som assisterande förbundskapten.

Efter två säsonger som assisterande coach i Edmonton tog han 2012 över huvudansvaret, men fick sparken ett år senare. 2016 basade han över Team Europe i World Cup och på våren 2017 var han ett namn att ta över både Vancouver och  Buffalo. Men då tackade han nej med hänvisning till att han inte ville släppa sitt jobb som ordförande för Premier League-klubben Southampton.

Men enligt Sportsnets Elliotte Friedman kan tiden nu vara mogen för Krueger att ta över Buffalo. I april stod det klart att han skulle lämna Southampton.
”Enligt flera källor stiger Krueger på Buffalos lista över kandidater. Han har en riktigt bra chans på jobbet”, skriver Friedman.