Tuukka Rask var omutlig.Foto: Bildbyrån

Det verkar inte som att något går att stoppa Boston Bruins just nu. Inatt tog de tredje raka segern mot Carolina och leder nu med 3-0 i matcher. Matchen slutade 2-1.

Matchens förgrundsfigur var utan tvekan målvakten Tuukka Rask som räddade 35 skott totalt. 20 av dessa kom i den första perioden då Carolina verkade ösa på med allt de hade.
— Han är alltid lugn och samlad. Just nu är han i zonen och han har varit fantastisk. Han är en stor anledning till att vi befinner oss där vi gör, sa Bostons Patrice Bergeron till nhl.com efter matchen.

Efter trycket i den första perioden bjöd Boston Carolina på en rejäl kalldusch i den andra när Chris Wagner kunde ge Bruins ledningen redan efter 1:21. Fem minuter senare var det Brad Marchand som kunde öka på.

Carolina reducerade förvisso till 2-1, men några fler mål blev det inte och Hurricanes kunde därmed inkassera sin första förlust på hemmaplan i detta slutspel.
— Vi kom ut precis så som vi ville, men det funkade inte. Jag är stolt över hur vi genomförde matchen, sa Carolinas tränare Rod Brind’Amour.

I övermorgon kan Boston vid händelse av seger ta sig till sin första final sedan 2013.

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: