Philip Nyberg (längst bak i bild) firar ett mål.Foto: Youtube

Mora förstärker lagbygget med den Buffalodraftade backen Philip Nyberg. Det skriver de på sin hemsida.
– Jag vet att Mora är en väldigt bra stad. Jag har varit här under Vasaloppet tidigare och fått en väldigt bra bild, säger 22-åringen.

Den 193 centimeter långe backen ansluter från University of Connecticut, som han spelat för under de senaste tre åren. Nu vänder den Linköpingsfostrade backen hem till Sverige igen, för spel med allsvenska Mora.
– En storväxt tvåvägsback som trots sin storlek är både skridskostark och teknisk. Vi är glada över att Philip valde Mora, säger klubbdirektör Peter Hermodsson.

Philip Nyberg draftades av Buffalo i femterundan 2016 men har inte skrivit på något NHL-kontrakt. Han har, förutom college, hunnit spela några matcher i den amerikanska juniorligan USHL under sina år i USA.

På college blev det 3+10 på 70 matcher. Kontraktet med Mora gäller över kommande säsong.
– Jag vet att Mora är en väldigt bra stad. Jag har varit här under Vasaloppet tidigare och fått en väldigt bra bild. Jag tycker väl att jag kan bidra med mycket offensivt, men även defensivt och hålla undan framför mål om det behövs, säger Philip själv.