Patrice Bergeron och Brad Marchand
Nyheter

UPPVISNINGEN: Boston är i Stanley Cup-final

ANNONS

Boston är i final. De vann med 4-0 i nattens match mot Carolina och 4-0 i matchserien. Lagets förstakedja med Patrice Bergeron, David Pastrnak och Brad Marchand hade show i natt.
– Vi har spelat som ett lag hela säsongen, säger Patrice Bergeron.

New York Islanders svepte Pittsburgh. Carolina svepte New York Islanders. Boston svepte Carolina. Man kan med andra ord lugnt konstatera att det är välförtjänt att Bruins tagit sig till sin tredje Stanley Cup-final under 2010-talet.

De vann alltså med 4-0 i matcher mot sensationslaget Carolina och hade totalt 17-5 i målskillnad under seriens fyra matcher. I natt var det förstakedjan som hade en total uppvisning, då de gjorde samtliga fyra mål. David Pastrnak gjorde 1-0, framspelad av Brad  Marchand. Patrice Bergeron gjorde 2-0, framspelad av David Pastrnak. Bergeron satte även 3-0, på framspelning från tjecken och sen gjorde Brad Marchand 4-0 framspelad av Patrice Bergeron. Superkedjan stod för åtta poäng och har varvat upp ordentligt lagom till finalen.

LYFTER FRAM DJUPET

Men trots förstakedjans dominans valde Patrice Bergeron att lyfta fram lagets bredd som den stora anledningen till slutspelssuccén.
– Vi har spelat som ett lag hela säsongen och det har vi visat. Vårt djup har vunnit matcher åt oss och det har synts under den här matchserien. Alla bidrar, vilken match det än är, och det var en stor skillnad mellan lagen, sade han enligt nhl.com.

Boston kan också tacka en storspelande målvakt för finalplatsen. Tuukka Rask har gjort en fenomenal serie och räddade i natt samtliga 24 skott. Han ser just nu ut som favoriten att vinna Conn Smythe Trophy. När Rask var med och vann Stanley Cup 2011 var det hans målvaktskollega, Tim Thomas, som spelade närmat utomjordiskt bra och tog hem trofén.

”KOMMER VARA BRA NOG ÄVEN NÄSTA ÅR”

För Carolina blev nattens match den sista i en sensationellt stark säsong. De tog sig till slutspel för första gången på tio år, och slog ut både mästarna och jätteskrällen New York Islanders på sin suveräna slutspelsresa.
– Trodde jag att vi skulle nå hit? Kanske inte, men vi skulle i alla fall se om vi kunde gå så här långt. Vi var bra nog att vara med bland de sista fyra och det betyder att vi kommer vara bra nog även nästa år, och både bli bättre och lära oss av det här, säger lagkaptenen Justin Williams.

Boston får nu invänta vinnaren i matchserien mellan San Jose och St. Louis. Där leder Sharks med 2-1 i matcher efter Erik Karlssons övertidsavgörande igår. Medan Boston vann Stanley Cup så sent som 2011 har varken Sharks eller Blues vunnit mästartiteln någon gång.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch