Jordan Schroeder.Foto: Frank Jansky/Icon Sportswire

Han dominerade under tre JVM-turneringar med USA. Nu lämnar den tidigare stortalangen Jordan Schroeder Nordamerika för att testa lyckan i KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod. 

Jordan Schroeder var en av USA:s mest lovande spelare för tio år sedan då han öste in poäng i tre JVM-turneringar i rad. Den i Lakeville, Minnesota födde forwarden draftades av Vancouver i förstarundan 2009, men fick aldrig riktigt den utveckling som både han och Vancouver hade hoppats på.

UTESLUTANDE AHL-SPEL GÅNGNA SÄSONGEN

Sedan 28-åringen lämnade Vancouver 2014 har han bara spelat sporadiskt i NHL för Minnesota och Columbus. Den gångna säsongen spenderade uteslutande i AHL, där han noterades för 45 poäng (19+26) på 62 matcher för Rockford.

Nu väljer Schroeder att lämna Nordamerika.

I går presenterades 28-åringen av KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod, där han skrivit på ett ettårskontrakt. I Torpedo blir Schroeder lagkamrat med svenske målvakten Anders Lindbäck, som förra veckan blev klar för klubben.

Totalt har Schroeder stått för 42 poäng (18+24) på 165 matcher i NHL. Nu återstår det att se om den tidigare stortalangen kan få fart på sin karriär på andra sidan Atlanten.