• Publicerat 18 maj, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mark Stone.Foto: REUTERS/David W Cerny

I fjol förlorade de mot Tyskland i OS-semifinalen i Pyeongchang. I dag krossade Kanada samma motståndare med 8–1 efter hattrick av Vegas Golden Knights storstjärna Mark Stone.

Kanada börjar komma i gång i VM. På lördagen ställdes man mot ett dittills obesegrat Tyskland i Kosice och bjöd på en rejäl utklassning. Kanada vann med 8–1 och tog sin fjärde raka seger efter premiärförlusten mot Finland.

Den stora kanadensiska segerorganisatören var Vegas Golden Knights forward Mark Stone. 27-åringen, som trejdades från Ottawa till Vegas tidigare i år, sköt tre av lagets mål och har därmed noterats för fem mål på fem matcher i turneringen.

Det är ändå två färre än Detroits Anthony Mantha har mäktat med. Han sköt två nya mål mot Tyskland och har svarat för sju mål, vilket är bäst i turneringen så här långt. Mantha är tillika poängbäst av kanadensarna med elva poäng (7+4) på fem matcher. Bara Rysslands Nikita Kutjerov är vassare i skrivande stund.

Kanada fick även mål från Thomas Chabot, Sam Reinhart och Anthony Cirelli. Tysklands tröstmål svarade Yasin Ehliz för.