• Publicerat 18 maj, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Patrick Roy.Foto: All Over Press

Patrick Roy kan vara på väg tillbaka till NHL. Nu uppger Ottawa Sun att målvaktslegendaren är en av kandidaterna som Ottawa Senators kommer att intervjua för den vakanta posten som coach för klubben.

En efter en har tränarvakanserna i NHL försvunnit. Men det finns fortfarande ett par klubbar som saknar ny coach. En av dessa är Ottawa Senators, som letar efter en ersättare till Guy Boucher som fick sparken i slutet av förra säsongen.

Klubben har redan suttit ned med sex olika tränarkandidater. Marc Crawford, som tog över temporärt efter Boucher liksom Troy Mann, som haft hand om klubbens farmarlag Belleville Senators i AHL, är två av dem. Även Pittsburghs assisterande coach Jacques Martin och Dallas assisterande coach Rick Bowness, som båda har coachat Senators tidigare, finns på radarn. Liksom Torontos assisterande coach D.J. Smith och Nate Leaman som haft hand om Providence College i NCAA.

COACHADE COLORADO

Nu har ett nytt namn kommit in i diskussionerna. Det är ingen mindre än målvaktslegendaren Patrick Roy, uppger Bruce Garrioch på Ottawa Sun.

Roy coachade Colorado Avalanche mellan 2013 och 2016 innan han själv valde att lämna klubben inför säsongen 2016/17. Den senaste säsongen har han varit general manager och head coach för Québec Remparts i QMJHL, en klubb han tidigare ägde.

Ottawa Senators förväntas tillkännage sin nya coach innan draften i Vancouver 21-22 juni.

Anaheim Ducks och Edmonton Oilers är övriga lag som inte har fyllt sina vakanser på coachsidan. I Anaheim förväntas farmarlaget San Diego Gulls coach Dallas Eakins få jobbet. Men han är fortfarande upptagen med att coach AHL-laget i Calder Cup-slutspelet.