Dylan Larkin och Jack EichelFoto: Bildbyrån

USA är klara för kvartsfinal. De besegrade Tyskland med 3-1, sedan Dylan Larkin och Jack Eichel avgjort i slutperioden.
– Vi visste att vi skulle möta Tyskland och Kanada och att det inte skulle bli lätt att säkra en slutspelsplats, säger Larkin till SVT.

USA behövde två poäng på sina två sista matcher, mot Tyskland och Kanada, för att säkra en kvartsfinalplats. Annars skulle Slovakien passera vid en seger mot Danmark i slutomgången. Och länge såg det ut som att det skulle bli en rysare i kampen om den sista kvartsfinalplatsen.

Dagens match mellan favorittippade USA och överraskningen Tyskland stod nämligen 1-1 inför slutperioden och det var tyskarna som nog gick in i slutperioden med högst svansföring. Men det var amerikanerna som vann.

DUBBLA DRÖMMÅL

James van Riemsdyk slog en drömpassning till Dylan Larkin som sköt 2-1, med tio minuter kvar av matchen. Sen spelade en annars osynlig Patrick Kane fram Jack Eichel som bombade in 3-1 med 3:45 kvar.

Tyskland plockade sedan ut målvakten och fick till och med spela sex mot fyra, men utan att få utdelning på Cory Schneider i USA:s kasse.
– Det är en lättnad. Vi visste att vi skulle möta Tyskland och Kanada och att det inte skulle bli lätt att säkra en slutspelsplats, säger hjälten Dylan Larkin till SVT,

Dagens resultat gör att USA är vidare till kvartsfinal medan värdlandet Slovakien är utslagna. De missade kvartsfinal även vid hemma-VM 2011. Tyskland, Finland och Kanada var redan klara för slutspel sedan tidigare.