Viktor Stråhle blir ny assisterande tränare i Frölunda.Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Johan Lundskog lämnade Frölunda för att testa lyckan i Davos. Nu har klubben tillsatt en ersättare. 29-årige Viktor Stråhle hämtas in från hockeyallsvenska krislaget Pantern.
– Han är ung, driven och inte rädd för att jobba hårt. Han kommer att passa in och det här blir riktigt bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Något oväntat valde tränaren Johan Lundskog att lämna Frölunda efter vårens SM-guld för att prova på sina vingar i schweiziska Davos. Nu har den regerande svenska mästaren plockat in sin ersättare.

”EN MÖJLIGHET JAG INTE KUNDE TACKA NEJ TILL”

Som det tidigare spekulerats om är det 29-årige Viktor Stråhle som ersätter Lundskog på Frölundas tränarbänk.

Stråhle kommer närmast från det hockeyallsvenska krislaget Pantern, där han arbetat både som huvudtränare och general manager.
– När jag fick förfrågan blev jag självklart smickrad, men började jag väga för och nackdelar. Läget är ju som det är i Pantern och man vill ju inte vara den som hoppar av, men det här är en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Det skall bli kul att få jobba med Roger (Rönnberg) och hela teamet, säger Stråhle till Frölundas hemsida.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström berättar att klubben haft ögonen på Strålhe tidigare.
– Viktor är en kille vi har haft ögonen på och kontakt med tidigare. Han är ung, driven och inte rädd för att jobba hårt. Han kommer att passa in och det här blir riktigt bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Stråhles kontrakt med Frölunda sträcker sig över de kommande två säsongerna.