Alexis Binner är klar för Västervik.Foto: Bildbyrån och Youtube

Backen Alexis Binner lämnade svensk ishockey som 15-åring för spel i Nordamerika. Nu återvänder han och ska kommande säsong representera Västervik i allsvenskan.

Den långe och tunge backen Alexis Binner lämnade pojklagshockeyn i SDE 2014 och åkte över till en collegeförberedande liga i USA. De två senaste säsongerna har han spelat för University of Maine och inför NHL-draften 2017 fanns han med på en del rankinglistor, dock utan att väljas när det sedan blev dags.

Nu återvänder 20-åringen till Sverige. Idag skickade Västervik ut ett pressmeddelande där de meddelade att han är klar för dem.
— Alexis är en spännande back som gjort en annorlunda resa genom att åka över till USA redan som 15-åring. Han är en storväxt back som gillar att spela pucken och hitta lösningar, säger klubbens sportchef Emil Georgsson i pressmeddelandet.