Foto: Bildbyrån

San José är i brygga mot St.Louis i Stanley Cup-slutspelet. Nu kommer nästa tuffa smäll. Till nattens match sex tvingas de klara sig utan Erik Karlsson och Tomas Hertl. Joe Pavelskis medverkan bestäms vid matchstart.

Erik Karlsson har dragits med skadeproblem genom hela slutspelet. Men trots det har han spelat samtliga matcher fram tills det att han fick kliva av i match fem. Sedan dess har ledningen i Sharks inte velat uttala sig om hans medverkan i nattens ödesmatch och han var inte heller med på morgonvärmningen.

Men nu kommer besked, negativa sådana. NBC rapporterar att både Erik Karlsson och forwarden Tomas Hertl missar matchen. Den senare har gjort tio mål under slutspelet och varit en av de viktigare offensiva pjäserna.

Dessutom riskerar Joe Pavelski att få sitta vid sidan av. Han tvingades utgå i match fem med en skada. Beslut om hans deltagande tas vid matchstart.