Foto: Bildbyrån/Privat

Nyligen auktionerade Oscar Alsenfelt ut sin målvaktsmask han hade i Leksand till förmån för Tobias Forsbergs rehabiliteringsfond. På måndagskvällen var summan för masken uppe i fantastiska 36 000 kronor.  Nu gör förre Patrik Hersley en liknande insats för sin förre lagkamrat. 

I samband med Dalaslagets kändisgolf, som arrangeras av Leksandsikonen Jens Bergenström och Jonas Friberg, den 5:e juni, kommer det hållas en auktion där pengarna går till fonden som ska hjälpa Tobias Forsberg i sin rehab från den hemska olyckan i december. Under förra årets kändisgolf auktionerades bland annat Filip Forsberg och Jacob de la Roses matchtröjor ut. Golfeventet har funnits under cirka fem år och pengarna har bland annat gått till Lekterapin i Falun. Vid årets kändisgolf kommer bland andra nämnde Forsberg och de la Rose men även Jon Knuts, Fredrik Händemark, Magnus ”Sigge” Svensson, Andreas Johansson och Martin Karlsson delta, berättar Jens Bergenström för hockeysverige.se.

AUKTIONERAR UT KLUBBA

I samarbete med Dalaslagets kändisgolf kommer det redan nu läggas ut en auktion på Tradera till förmån för Tobias Forsbergs rehabiliteringsfond. Det handlar om Patrik Hersleys matchklubba från sin ”supersäsong” med Leksand. Klubban lades ut till auktion i går.
– Det är otroligt tufft och allt blir verkligare när det hänt en kille jag spelat med. Även om vi inte haft så jättemycket kontakt efter det vi spelade ihop, vi har spelat på olika håll, så träffar det här hårdare på något sätt, berättar Patrik Hersley för hockeysverige.se om sin vän som kämpar för att komma tillbaka till livet och vardagen.
– Det är svårt att föreställa sig vad han går igenom, men kan jag hjälpa till med någonting så vill jag göra det.

”BRA SÄTT ATT HJÄLPA TILL”

Den hårdskjutande backen har valt att skänka en av sina matchanvända klubbor som han använde då han spelade i Leksand tillsammans med Tobias Forsberg.
– Jag såg att Jensa hade en golfturnering. Jag kände att det var ett bra sätt för mig att komma in och hjälpa till i och med att de kör en insamling där allt går till Tobbe.
– Då frågade jag om jag fick hoppa på och bidra, vilket gick bra. det känns bra att kunna hjälpa så att det här får ännu mer uppmärksamhet och får in lite mer pengar till Tobbe.

Utgångsbudet för klubban är 3000 kronor.
– Jag sa till ”Jensa” att vi startar på 3000 så garanterar jag att det kommer in i alla fall. Sedan får vi se hur mycket det kan budas upp.
– Jag vet inte hur stort intresse det kommer vara, men det är en klubba från min supersäsong i Leksand. Jag hoppas det är någon som är villig att hjälpa till.

Den klubban har väl gjort något mål får vi anta?
– Det har den säkert gjort och även varit med på någon landslagssamling. Den är signerad och redo att skickas, säger Hersely.

Elbolaget Montage AB i Ludvika lade ett bud på 20 000 kronor för en klubba från Patrik Hersley. Det innebar att den hårdskjutande backen fick plocka fram ytterligare en av sina klubbor till den köparen. Auktionen på Tradera kvarstår givetvis

Klicka HÄR för att komma till auktionen