André Petersson under Karjala 2017. Foto: MATTI MATIKAINEN / BILDBYRÅN

Så här års brukar André Petersson vara ett omdiskuterat namn för en möjlig återkomst till SHL. Men i en intervju med minhockey.se verkar det som att han stänger den dörren för stunden.

André Petersson lämnade HV71 2011 för att testa lyckan i Ottawas organisation. Efter endast en NHL-match på tre säsonger, mycket beroende på skadeproblematik, gick flytten till Ryssland och KHL 2015 där han representerat Sotji och Omsk innan han till den nyss avslutade säsongen anslöt till Astana.

INGEN STRESS

Nu har KHL-kontraktet gått ut, men 28-åringen verkar inte stressa över ny klubbadress.
— Jag tänker och vet att det brukar lösa sig. Jag har en drös med lag som är intresserade men tar hellre någon vecka och tar det lugnt och inte tänker så mycket innan jag blickar framåt, berättar forwarden för minhockey.se.

45 poäng blev det den senaste säsongen och Petersson borde därmed vara ett hett villebråd på marknaden. Men SHL ser ut att få vänta.
— Vi har sagt att utomlands är prio ett och jag kollar väl framförallt mot KHL och lite Schweiz. Men jag är mitt i golfsäsongen, så jag har inte riktigt tänkt på det än, berättar han.

Petersson har testats kontinuerligt i Tre Kronor sedan han återvände till Europa från Nprdamerika, men det har inte lett fram till VM-spel.