Tomas Hyka.Foto: Allan Dranberg/Icon Sportswire

Under en säsong hann han floppa i både Färjestad och Västerås. Nu är Tomas Hyka en stjärna i Calder Cup-jagande Chicago Wolves.

Säsongen 13/14 gjorde Tomas Hyka nio poäng på 40 SHL-matcher samt en poäng på tre matcher i HockeyAllsvenskan och bara tre poäng i kvalet upp mot SHL. Sedan dess har den tidigare Färjestad- och Västeråsspelaren sannerligen fått ett lyft i karriären.

Han gjorde tio matcher i NHL förra säsongen och 17 den här säsongen, och har den här säsongen dessutom gjort succé med 40 poäng på 43 matcher för Vegas farmarlag Chicago Wolves i AHL. Nu är han dessutom en av de bärande spelarna i laget i det pågående slutspelet.

Wolves föll dock i nattens match mot San Diego Gulls, med 3-2, och ligger nu under med 2-1 i matcher. Men Hyka gjorde en assistpoäng och är lagets bästa poängplockare tillsammans med Tye McGinn. Duon står på elva poäng på 14 slutspelsmatcher.

Men i natt blev det alltså förlust för Hyka, Oscar Dansk och gänget. Dansk räddade 26 av 29 skott men det räckte inte.

Svensken i San Diego, Jacob Larsson, lämnade isen poänglös.