Ryssland är klara för semifinal efter att ha besegrat USA i kvartsfinalen.Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Ryssland pallade favorittrycket mot USA. Efter 4–3 mot amerikanarna är det stjärnspäckade ryska laget klara för VM-semifinal.

Förra året tog det stopp i kvartsfinalen för det stjärnspäckade ryska laget. Det här VM:et gick det bättre för Ryssland. Efter att ha besegrat USA med 4–3 är laget klara för semifinal.

Ryssland fick en drömstart på matchen efter att Nikita Gusev rakat in 1–0 redan efter en dryg minuts spel. Målet var Gusevs fjärde i turneringen.

SEN REDUCERING

Samme Gusev spelade sedan fram Michail Sergatjov till dennes 2–0-mål i slutet av den första perioden. I mittperioden kunde sedan USA få in en reduceringspuck genom Brady Skjei, men Kirill Kaprizov såg till så att ryssarna gick upp i en tvåmålsledning i inledningen av den tredje perioden.

USA fick åter kontakt efter att Noah Hanifin prickat in en 3–2-reducering i nättaket bakom Andreij Vasilevskij, men kort därefter kunde Mikhail Grigorenko utöka Rysslands ledning till 4–2.

Amerikanarna gjorde ett sista desperat upphämtningsförsök när man plockade ut Cory Schneider med tre minuter kvar. Alex DeBrincat fick in en reduceringspuck, men närmare än så kom inte amerikanarna.