Gavlerinken ArenaFoto: Bildbyrån

Brynäs ligger verkligen inte på latsidan när de rustar inför nästa säsong. Idag meddelade de att den tjeckiska landslagsduon Katerina Mrazova och Denisa Krizova är klara för nästa säsong.

De har redan värvat starka kort som Lara Stalder och Michela Cava. Nu ansluter också anfallarna Katerina Mrazova och Denisa Krizova till Brynäs.
—  Det är två högkvalitativa spelare som kommer hit. De går helt i linje med den satsning vi vill göra där vi satsar på unga svenska tjejer men kan spetsa med toppklass från utlandet. Vi vill att de spelare som kommer hit ska vara föredömen för våra yngre svenska spelare både på och utanför isen och visa vad som krävs för att bli toppspelare, säger klubbens sportdirektör Andreas Dackell till Brynäs hemsida.

Denisa Krizova har spelat tre A-VM för Tjeckien och hon har spenderat de åtta senaste säsongerna i Nordamerika. Bland annat fyra år på college. Den senaste säsongen spelade hon för Boston Pride.

Krizova bildade tillsammans med Katerina Mrazova två tredjedelar av Tjeckiens förstakedja i den förra VM-turneringen och den sistnämnda har också hon en lång tid bakom sig i Nordamerika. Bland annat fem säsonger i collegeligan. Hon kommer närmast från Connecticut Whale.