Jule Flötgen.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Det har varit relativt tyst kring Leksands SDHL-bygge till nästa säsong. Men idag skickade klubben ut ett pressmeddelande som bland annat berättade att den tyska målvakten Jule Flötgen är klar för nästa säsong.

Den tyska målvakten Jule Flötgen har tidigare vaktat målet för både HV71 och Göteborg. Efter en säsong hemma i Tyskland för EC Bergkamener Bären står det nu klart att hon återvänder till Sverige.

Idag blev 27-åringen nämligen klar för Leksand.
— Jule fastnade på näthinnan redan för två år sedan då hon, nästan på egen hand, ordnade Göteborgs första SDHL-seger. Tyvärr var det mot oss i LIF. Hon är fantastisk på att tävla och det ska bli riktigt kul att få henne på rätt sida isen den här säsongen, säger Alexander Millner som är målvaktstränare i Leksand i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar klubben att 17-åringen Julia Nilsson blir Flötgens parhäst kommande säsong.
— Julia visade redan förra säsongen att hon klarar av SDHL med bravur och att det inte bara finns potential utan redan nu en bra nivå. Det ska bli spännande att se vart den här säsongen tar henne, säger Millner.

Centern Kajsa Armborg är också klar för en fortsättning berättar klubben. Hon går därmed in på sin sjätte säsong i klubben.