Jesper Boqvist kan testa lyckan i NHL nästa säsong. Foto: SIMON HASTEGÅRD/Bildbyrån

Under årets säsong fick han sitt stora genombrott i SHL och fick även spela i Tre Kronor. Nu kan dock Jesper Boqvist vara förlorad för Brynäs som uppges vara på väg att skriva ett NHL-kontrakt med New Jersey Devils. 
– De har uttryckt att de tror att han kan spela i NHL redan nu, säger agenten Martin Nilsson till Gefle Dagblad.

Jesper Boqvist tog SHL med storm under årets säsong och var en av Brynäs bästa spelare. 20-åringen gjorde 35 (13+22) poäng vilket gav en andraplats i klubbens interna poängliga.

Nu kan dock stjärnforwarden gå förlorad för Brynäs. Han är draftad av New Jersey Devils och efter succén uppges de nu vilja skriva ett NHL-kontrakt med svensken.
– De har uttryckt att de tror att han kan spela i NHL redan nu. Men det är ett avtal som ska bli rätt också, säger Boqvists agent Martin Nilsson till Gefle Dagblad.

”DET ÄR KLART ATT RISKEN FINNS”

Det sista datumet för Jesper Boqivst att sajna för New Jersey är den 15 juni om de vill ha honom till kommande säsong. I februari skrev den 20-årige forwarden på en kontraktsförlängning med Brynäs som gör att han kan stanna där till nästa säsong.
– Det är klart att risken finns. Men vi är trygga i att Jesper har kontrakt med oss om det inte blir NHL, säger klubbens sportchef Michael Sundlöv till GD.

Om Devils vill skriva kontrakt med Boqvist så kan det dock bli aktuell med en utlåning till Brynäs. Detta om NHL-laget bedömer att hans utveckling skulle gynnas mest av att spela i SHL.

Succéspelaren fick även chansen i Tre Kronor under årets säsong efter sin framfart i Brynäs. Totalt blev det 13 landskamper för 20-åringen i Euro Hockey Tour med Sverige.