• Publicerat 29 maj, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Maja Nylén Persson väljer BrynäsFoto: Bildbyrån

Brynäs fortsätter spetsa sin trupp. I dag presenterade klubben landslagsbacken Maja Nylén Persson. 18-åringen har skrivit på ett treårsavtal.
– Det är väldigt seriösa människor som jobbar kring laget och man har inlett en ordentlig satsning, säger hon till klubbens hemsida. 

Nylén Persson har spelat i Leksand de senaste fem säsongerna. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit med ett OS samt två VM-turneringar och är en av Sveriges största talanger på backsidan.
— Maja är ett av de största namnen inom svensk hockeys framtid. Hon är bara 18 år men är redan en av Sveriges bästa spelare. Det är oerhört roligt att hon har valt att komma till oss i Brynäs och det är ett bevis på att det arbete vi gör syns där ute, säger sportdirektör Andreas Dackell.

”VILL HJÄLPA SVENSK DAMHOCKEY”

På sina fem säsonger i Leksand har hon gjort 151 SDHL-matcher och stått för 67 poäng. Hon slutade på tionde plats i poängligan för backar förra säsongen.
— Brynäs vill hjälpa svensk damhockey och det ser jag som jättepositivt. Jag har varit och hälsat på och fått ett gott intryck av föreningen, framtidsplanerna för klubben och organisationen kring damlaget. Det är väldigt seriösa människor som jobbar kring laget och man har inlett en ordentlig satsning.