Juuso Hietanen stannar i KHL.Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Den tidigare HV71- och Brynässtjärnan Juuso Hietanen fortsätter sin karriär i KHL. Under onsdagen meddelade Dynamo Moskva att den finske OS-backen skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben. 

Han spenderade slutet av 00-talet och början av 10-talet genom att dominera på Brynäs respektive HV71:s blålinje. 2011 lämnade Juuso Hietanen SHL för spel i KHL och sedan dess har den finske landslagsbacken huserat i Ryssland.

Nu står det klart att den OS-meriterade backen förlänger med sin KHL-klubb Dynamo Moskva. Under torsdagen meddelade den ryska huvudstadsklubben att 33-åringen skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.
– Jag är jätteglad. Jag och min familj älskar Moskva. Det är en härlig stad där vi trivs väldigt bra, säger Hietanen till klubbens hemsida.

GJORT ÖVER 100 POÄNG I SHL

Enligt Hietanen själv fanns en del andra alternativ med i bilden innan beslutet fattades att stanna i den ryska huvudstaden.
– Det fanns olika alternativ, men Dynamo var det bästa. Jag har spenderat flera år i det här laget och fansen ger oss fantastiskt stöd.

Den gångna säsongen stod Hietanen för 19 poäng (6+13) på 55 matcher för sitt Dynamo Moskva. Under de fyra säsonger han spenderade i SHL noterades den högerfattade backen för 106 poäng (31+75) på 218 matcher.