Line Bialik stannar i AIK.Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Hon har sex säsonger i AIK-tröjan bakom sig. Nu är norske forwarden Line Bialik klar för en sjätte säsong i den svartgula dressen.
– Jag vill vara en bra förebild för dom yngre med allt vad det innebär och såklart producera mer poäng som bidrar till lagets framgång, säger hon till AIK:s hemsida.

Norskan Line Bialik kom till AIK från Segeltorp inför säsongen 2012/13. Sedan dess har hon spelat sex säsonger i den svartgula dressen och en av lagets stöttepelare.

”LEDARE BÅDE PÅ OCH AV ISEN”

Nu är den 32-årige forwarden klar för en fortsättning i klubben. Under torsdagen meddelade AIK att Bialik förlängt med klubben.
– Line är viktig för vårt lagbygge. Hon är en erfaren spelare och har en hög nivå på sitt spel. Hennes skridskoåkning kan ändra matchbilden både offensivt och defensivt. Hon är otroligt vältränad och en ledare både på och av isen, säger AIK:s tränare Jared Cipparone till klubbens hemsida.

Förra säsongen noterades norskan för 15 poäng (10+5) på 35 matcher i SDHL.
– Jag vill vara en bra förebild för dom yngre med allt vad det innebär och såklart producera mer poäng som bidrar till lagets framgång, säger Bialik.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/20.