Jeff Skinner och Buffalo uppges vara nära en överenskommelse om ett nytt långtidskontrakt.Foto: Kevin Hoffman-USA TODAY Sports

Jeff Skinner växte ut till en stjärna för Buffalo Sabres den gångna säsongen. Kontraktet med Buffalo löper ut i sommar, men nu uppges parterna vara nära att komma överens om ett nytt kontrakt värt närmare 690 miljoner kronor.

Efter en tung säsong med Carolina trejdades Jeff Skinner förra sommaren till Buffalo i utbyte mot talangen Cliff Pu och ett gäng draftval. Det visade sig bli en lyckad deal för Sabres. Med sina 40 mål var Jeff Skinner på samma nivå som superstjärnor som Nikita Kutjerov, Connor McDavid och Nathan MacKinnon den gångna säsongen.

Det enda problemet för Sabres är att Skinner sitter på ett utgående kontrakt, och efter succén den gångna säsongen väntas den 27-årige kanadensaren få en rejäl löneökning från de 5,725 miljoner dollar han tjänat per säsong under sitt nuvarande kontrakt.

VÄNTAS FÅ ÅTTAÅRSKONTRAKT

Nu kommer TSN:s expert Bob McKenzie med uppgifter att Sabres och Skinner ska vara nära en överenskommelse. Enligt McKenzie diskuteras ett åttaårskontrakt med en lönetaksträff på mellan åtta och nio miljoner dollar per säsong.

Enligt McKenzie ska Skinner ha träffat Sabres nye tränare Ralph Krueger för att diskutera framtidsvisioner och vilken roll Krueger ser Skinner i till hösten.

Skinner tangerade sin poängbästa notering under en säsong den gångna säsongen, då han stod för 63 poäng (40+23) på 82 matcher.