Linus Ölund.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Brynäs jagar en center och eventuellt en forwardsspelare till. Nu uppges de ha fått napp. Linus Ölund ska vara klar för en återkomst.

Det var twittraren Petter Stålnacke som var först med uppgifterna om att Linus Ölund ska vara klar för en återkomst till Brynäströjan, redan ett år efter att han lämnade klubben för spel i Pittsburghs organisation.

Det blev 15 poäng på 61 matcher i AHL, vilket kan jämföras med de 23 poäng han gjorde på 51 matcher i Brynäströjan säsongen dessförinnan. Genombrottet kom under våren 2017 då han var en bärande spelare i Brynäs slutspelsresa, som sånär ledde hela vägen till ett SM-guld.

Ölund har kontrakt med Pittsburgh till 2021.

Brynäs har redan värvat återvändare som Anton Rödin och Samuel Ersson och för också en dialog med Greg Scott. Dessutom har sportchefen Michael Sundlöv och tränaren Ove Molin vänt hem. Förra året värvade de ”hemvändare” som Joacim Eriksson, Niclas Andersén, Nicklas Danielsson och Joachim Rohdin.

Hockeysverige.se har sökt Linus Ölund, men utan resultat.