Patrik BerglundFoto: Bildbyrån

Patrik Berglund säger att han inte ångrar att han bröt kontraktet med Buffalo Sabres och tog en paus från ishockeyn. I en intervju med St. Louis-journalisten Andy Strickland i podcasten ”Hockey Sense” berättar svensken om det turbulenta året – och framtiden.

Det var i december som bomben slog ned. Buffalo stängde av Patrik Berglund för att han inte dykt upp på ett par lagsammankomster och sen bröts hans kontrakt dagarna därpå. Berglund förlorade massvis av miljoner på det hela och berättade sedan anledningen till uppbrottet.

Han mådde psykiskt dåligt.
– Jag blev avstängd av disciplinära skäl på grund av att jag inte dök upp på träning och match. Det var en helt korrekt avstängning. Jag visste inget annat sätt att agera. Jag behövde komma hemåt, komma bort från hockeyn och få hjälp, sade han till VLT några veckor efter Buffalos besked.

Sedan dess har det varit ganska tyst kring svensken. I en intervju med Andy Stricklands podcast ”Hockey Sense” bekräftar Berglund nu att han kommer spela hockey nästa år men att det är oklart om det blir i NHL.
– Jag gåller NHL-dörren öppen fortfarande – men jag har ett par dörrar öppna här i Europa också, säger födelsedagsbarnet som blir 31 år idag.

”SER FRAM EMOT ATT SPELA HOCKEY”

Den svenske NHL-veteranen berättar också att han har hämtat sig från sitt dåliga mående och att han har kommit på fötter igen.
– Jag mår väldigt bra. Jag är hemma i Sverige och hänger nu, men jag är tillbaka på jobbet igen. Jag tränar och allt sådant. Jag ser fram emot att spela hockey igen nästa år.

Nu följer Berglund i stället sitt tidigare lag St. Louis Blues i Stanley Cup-finalen.
– Jag önskar att jag fortfarande spelade för de grabbarna, jag är så glad för deras skull. Jag är så glad för staden och fansen. St. Louis förtjänar det här.
– Om de vinner tar jag en uber eller en helikopter över Atlanten! Då kommer jag vara där.

Berglund tvingades byta från St. Louis till Buffalo i trejden som tog Ryan O’Reilly motsatt väg. Det blev fyra poäng (2+2) på 23 matcher i Sabreströjan.