Petteri Nummelin och Teemu ElomoFoto: Bildbyrån

Storhamar har presenterat sin nye huvudtränare. Det blir Miika Elomo – som får med sig Petteri Nummelin som assisterande tränare.

Efter två succéår byter Fredrik Söderström norska Storhamar mot schweiziska Olten. Nu har hans efterträdare presenterats.

Miika Elomo blir mannen som ska försöka upprepa Söderströms bedrift med ett guld och ett silver under två år. Elomo kommer närmast från den finska andraligan. Om namnet känns bekant kan det vara tack vare Miikkas bror Teemu. Teemu Elomo spelade i Mora, Tingsryd och Olofström i Sverige och var en flitig poänggörarare både i SHL (80 poäng på 158 matcher) och HockeyAllsvenskan (78 på 96). Numera tränar Teemu Osby i Hockeytvåan.

Brodern Miikka Elomo får med sig den finske backlegendaren Petteri Nummelin som assisterande tränare. Han hade en enorm karriär som spelare och gjorde bland annat 15 VM-turneringar för Finland och knep sju VM-medaljer, varav ett guld.

Nummelin spelade en säsong i Storhamar och kommer närmast från ett tränarjobb för TPS Åbos U18-lag.