Jesse PuljujärviFoto: Bildbyrån

Han har inte ens varit nära att uppfylla de högt ställa förväntningarna i NHL. Nu vill Jesse Puljujärvi bort från Edmonton, rapporterar Bob McKenzie.

När Jesse Puljujärvi slog igenom sågs han som det kanske största löftet finsk hockey hade sett. Men fram tills dess att han skulle draftas blev han omkörd av Patrik Laine och gick till sist ”bara” fyra, då Edmonton valde honom. Bara några månader tidigare hade han dominerat i JVM (17 poäng på sju matcher) och setts som den enda utmanaren till Auston Matthews om att gå som nummer ett.

Väl i NHL har Puljujärvi varit en stor flopp och bara gjort 37 poäng på 139 matcher. Det ger ett poängsnitt på blytunga 0,27 poäng per match. Nu går hans kontrakt ut och det är oklart vad som händer med det forna megalöftet. Tidigare idag kom till och med uppgifter som placerade honom i KHL-klubben Jokerit, men det slogs ned som snömos av hans agent Markus Lehto
– Jesse är i Edmonton och rehabbar och tränar. Han mår bra. NHL är hans förstaval, sade Lehto till TSN.

 ”HANS VILJA ÄR ATT SPELA I NHL”

För Sportsnet erkände agenten dock att Jokerit och andra KHL-klubbar hade hört av sig med en intressekoll kring Edmontonspelaren.

Det är däremot ytterst tveksamt att den svenskfödde 21-åringen blir kvar i Edmonton. Enligt insidern Bob McKenzie vill han bort.
– Hans vilja är att spela i NHL, men hans vilja är också att trejdas bort från Edmonton. Jag tror inte det är någon hemlighet, sade McKenzie i TSN Radio Vancouver.

JVM-guldvinnarens rookieavtal löper ut i månadsskiftet men det är ju alltjämt Edmonton som äger rättigheterna till Puljujärvi.