Hovet och Globen.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

AIK Hockey undersöker alternativa spelplatser till Hovet. I en enkät på sin hemsida undersöker de publikens intresse kring matcher i Väsby.

AIK har i många år spelat på Hovet. Men nu kan det bli ändring med det. På sin hemsida skriver de idag att ”Klubben analyserar och undersöker alternativa spelplatser till Hovet. Väsby är ett alternativ”.

De uppmanar sina fans att deltaga i en undersökning där man får svara på frågor som utgår ifrån hur de skulle påverkas vid en eventuell flytt till Väsby. De skriver:
Hallen har en kapacitet på 3000 åskådare. 2000 ståplatser och 1000 sittplatser. Priserna på säsongskort och biljetter skulle vara detsamma som på Hovet. Det är 20 minuter från pendeltågstationen och parkeringsmöjligheter är begränsade. I Väsby skulle AIK Hockey äga alla rättigheter och tjäna mer pengar per åskådare. Klubben skulle öka sina intäkter markant med ett snitt på 3000 åskådare i Väsby jmfr med 4800 på Hovet”.

Det återstår att se om det blir en flytt eller inte.