Gracen HirschyFoto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Hon slutade trea i backarnas skytteliga förra säsongen. Nu lämnar Gracen Hirschy Leksand för Modo.

Nyheten bekräftas på Modos hemsida.
–  Gracen är en väldigt intressant spelare som senast kommer från en säsong som back. Men under karriären har hon spelat både som forward och back. Hon har fantastiskt defensiva styrkor vilket vi såg förra året där hon visade sig vara en av ligans bättre backar, säger huvudtränare Björn Edlund.

De enda som gjorde fler mål från backplats förra säsongen var giganterna Sidney Morin och Jenni Hiirikoski. Det är med andra ord en tung SDHL-pjäs Modo värvat in.

Men till nästa säsong kan hon byta tillbaka till forwardsposition.
– Samtidigt som vi vet att hon är stark defensivt så vet vi att hon besitter extremt mycket offensiva kvalitéer. Hon har bra speed, bra teknik och är en spelare som vågar ta kampen. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gracen som forward. Vilket hon själv också vill göra, säger Björn Edlund.