Foto: USA Today Sports

St. Louis Blues är en seger från att vinna Stanley Cup för första gången i klubbens historia. I det 260:e avsnittet av NHL-timmen blir det givetvis fokus på det, men framför allt det trista sätt som finalmatch fem avgjordes på.
– Det tar bort glädjen när tabben blir så avgörande, säger Linus Hugosson.

Ja, det blev ett kontroversiellt slut på St. Louis Blues 2–1-seger mot Boston Bruins i natt. Tyler Bozaks tripping på Noel Acciari lämnades utan åtgärd och sekunder senare låg pucken i Bostons mål. Domarmissen skapade stor ilska bland Bostons supportrar och återigen ställer man frågan vad som hänt med nivån på NHL:s domarkår i årets slutspel.

I NHL-timmen konstaterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist att händelsen sög glädjen ur en match som i övrigt hade alla ingredienser för att bli minnesvärd för prestationerna. I stället blir det ett negativt efterspel.

Det blir en hel del annat snack om den pågående finalserien, som Lindquist täcker på plats i Boston och St. Louis.

DESSUTOM:

* Erik Karlsson ryktas vara intresserad av att återvända till Ottawa Senators. Ryktet utvärderas – och så blir det en genomgång av klubbarna han kan tänkas sajna för.

* Kevin Hayes rättigheter har trejdats från Winnipeg till Philadelphia. Hur stora är chanserna att han skriver på för Flyers?

* Phil Kessel förväntas bli trejdad av Pittsburgh Penguins – var hamnar han?

* Matt Duchene ryktas ha siktet inställt på Nashville eller Montréal. Var skulle han göra mest nytta?

* Missa inte möjligheten att komma att se NHL-timmen live i samband med NHL-matcherna i Globen i november. 7 november 18.00 blir det livepodcast på O’Learys Norrtull i Stockholm. Platserna går åt med strykande åtgång.

Detta och mycket annat i det 260:e avsnittet av NHL-timmen – Marocko Scocco-avsnittet!

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes