Jeff SkinnerFoto: Bildbyrån

Han sköt 40 mål den gångna säsongen. Nu förlänger Jeff Skinner med Buffalo och skriver ett kontrakt värt ungefär 680 miljoner kronor.
– Vi vill att han ska vara en del av vår grupp när vi går framåt här, säger general manager Jason Botterill.

Förra sommaren trejdade Carolina iväg Jeff Skinner till Buffalo. Detta efter en tung säsong där Skinner bara gjorde 24 mål och inte ens kom upp i 50 poäng. Säsongen dessförinnan slutade han emellertid sexa i hela NHL:s skytteliga på 37 mål.

Debutsäsongen i Buffalo blev till stora delar en succé för Skinners del. I synnerhet var han framstående under hösten och vintern 2018 då han bara öste in mål. Inledningen på 2019 blev tyngre men kanadensaren landade i alla fall på 40 mål. Det var hans första 40-målssäsong i karriären och den kom i ett läge där han dessutom hade utgående kontrakt.

”ALLTID VELAT HA TILLBAKA HONOM”

De senaste veckorna har Sabres och 2011 års Calder Trophy-vinnare förhandlat intensivt om ett nytt kontrakt och i natt kom de till sist överens. 27-åringen har skrivit på ett åttaårskontrakt med en årslön på nio miljoner dollar, meddelar klubben på sin sajt.
– Vi har alltid velat ha tillbaka honom. Vi vill att han ska vara en del av vår grupp när vi går framåt här, säger general manager Jason Botterill.

Buffalo har därmed lyckats med sina två viktigaste uppgifter under sommaren. De har hittat en ny coach, Ralph Krueger, och de har förlängt med målkungen Skinner för de kommande åtta åren innan han kom ut på en öppna marknaden. Skinner hade blivit free agent första juli om inte parterna hade kunnat enas innan dess.