Landeskog och Landeskog.Foto: Bildbyrån och Twitter

Under lördagen var Landeskog tillbaka i hetluften. Men inte ishockeyspelaren Landeskog – istället var det hästen Landeskog som tävlade.

Hästen Landeskog delägs av ishockeyspelaren Gabriel Landeskogs lagkamrat i Cokorado, Erik Johnson. Igår tävlade den tre-åriga hästen i loppet 151st Belmont Stakes där den slutade på nionde plats.

Erik Johnson förklarar varför hästen döpts efter lagkamraten:
— ”Gabe” skrattade över att vi skulle namnge en häst efter honom. Men han är en snygg häst och ”Gabe” är känd av många damer för hans snygga utseende, så vi tyckte vi skulle namnge den här efter ”Gabe” och han har varit jättebra, berättar Johnson för NBC.

Gabriel Landeskog är inte den enda svenske ishockeyspelare som fått ge namn åt en häst. Även den förre Detroitspelaren Gustav Nyquist har fått den äran. Ägaren till hästen J. Paul Reddam är ett stort hockeyfan och gav hästen namnet Nyquist efter den svenske anfallaren.

https://twitter.com/NBCSports/status/1137447994113101824