Här inser Jordan Binnington sitt misstagFoto: Bildbyrån

Medan Tuukka Rask storspelade hade Jordan Binnington det desto tuffare. På Bostons matchavgörande 2-0-mål bjöd han på en rejäl målvaktstavla.
– Såg du målet? Studsade pucken?, sade han efter matchen.

I det som rent spelmässigt var en ganska jämn finalmatch vann Boston till sist med hela 5-1 ändå. Den stora skillnaden mellan lagen var målvaktsspelet. Tuukka Rask var planens bästa spelare och rookiesuccén Jordan Binnington hade inte sin bästa kväll på jobbet.

Brandon Carlos matchavgörande 2-0-mål stod han för en rejäl målvaktstavla. Carlo bara kastade in pucken på mål och på något märkligt sätt studsade den in bakom Binnington i Blues kasse.

Efter matchen ville han inte svara på frågor om ingripandet.
– Såg du målet? Studsade pucken? Du ser bra, svarade han på en reporters fråga om vad som hände.

St. Louis-stjärnan Ryan O’Reilly fick efter matchen en fråga om den till synes dåliga isen men ville inte skylla på den.
– Det är svårt att säga hur mycket den påverkar. Båda lagen spelar på samma is. Den är vad den är, sade han torrt.

Det var uppdukat för fest i Enterprise Center men Stanley Cup delades inte ut i natt. I stället kommer den delas ut natten till torsdag i TD Garden då det för första gången på åtta år spelas en helt avgörande finalmatch. Jordan Binnington har tidigare under sin korta NHL-karriär varit extremt bra på att studsa tillbaka efter en svag insats eller en förlust. Nu får han en chans att göra det för en sista gång den här sanslösa succésäsongen.