Matt Hackett, här i Buffalotröjan 2014, är klar för spel i norka Stjernen.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Matt Hackett var en del av det kanadensiska VM-laget 2012. Nu är den forne NHL-målvakten klar för norska Stjernen, skriver klubben på sin hemsida.

Norska Stjernen får in ett NHL-meriterat nyförvärv mellan stolparna till nästa säsong. Den tidigare Minnesota- och Buffalomålvakten Matt Hackett skrev under måndagen på för Fredrikstadsklubben.

Matt Hackett draftades som 77:e spelare i draften 2009 av Minnesota Wild. Två år senare NHL-debuterade han för Wild och belönades 2012 med en plats i det kanadensiska VM-laget efter imponerande spel både i NHL och AHL. Där agerade Hackett tredjemålvakt bakom Cam Ward och Devan Dubnyk.

TREJDADES TILLSAMMANS MED VM-SVENSKEN

Säsongen därpå trejdades Hackett till Buffalo tillsammans med Johan Larsson, ett förstarundeval i draften 2013 (Nikita Zadorov) och ett andrarundeval i draften 2014 i utbyte mot Jason Pominville och ett fjärderundeval 2014.

Tredjen blev också lite början på slutet av Hacketts NHL-karriär. Hackett spelade bara 13 NHL-matcher under sina tre säsonger i Sabres, och 2017 lämnade han Nordamerika för spel i den slovakiska ligan.

Den gångna säsongen spelade 29-åringen i engelska Coventry Blaze i EIHL. Där noterades den VM-meriterade målvakten för en räddningsprocent på 89,3 på de 27 matcherna han spelade.

I Stjernen blir Hackett lagkamrat med norsksvenskarna Jens Henrik Tönjum och David Hallström.