Róbert Petrovický i LeksandFoto: Bildbyrån

Ni minns väl Róbert Petrovický? Den tidigare spelarprofilen är klar som ny förbundskapten för Slovakiens U20-landslag.

Efter åtta år med den profilstarke Ernest Bokros går slovakisk juniorhockey nu in i en ny era. Nu är nämligen Róbert Petrovický utsedd till ny förbundskapten för landets U20-landslag. Han kommer närmast från en roll som assisterande tränare till Craig Ramsay i A-landslaget och i Slovan Bratislava, som nyligen drog sig ur KHL. Han har också varit assisterande tränare för klassiska Dukla Trencin i den slovakiska ligan. Det här blir 45-åringens första huvudtränaruppdrag.

Som spelare minns vi Róbert Petrovický från spel i Modo och Leksand. Han spelade i SHL redan säsongen 2000/2001 och återvände några år senare för att ta en stjärnroll i Leksand i HockeyAllsvenskan. Även hans bror Ronald spelade i SHL.

Som assisterande förbundskapten får vi se en annan tidigare spelare med SHL-rutin: Martin Strbak. Han gjorde 47 SHL-matcher för Rögle.

Den svenskbekanta duon kommer möta Sverige i vinterns JVM. Länderna spelar i samma grupp.