Carl Gunnarsson medger att det finns en nervositet inför nattens avgörande.Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports

Han står inför sin största hockeymatch i karriären. Då medger St. Louis svenskback Carl Gunnarsson att det finns en hel del fjärilar i magen.
– Om man inte är nervös är det något som är fel. Hela hockeyvärlden kommer kolla, säger Gunnarsson till nhl.com.

Match sju i en Stanley Cup-final. Det blir inte mycket större än så i hockeyväg. I natt spelas den sjunde och helt avgörande matchen i TD Garden i Boston. På isen finns för St. Louis Oskar Sundqvist, Alexander Steen och Carl Gunnarsson. För Boston representerar Joakim Nordström och Marcus Johansson de svenska färgerna.

St. Louis svenskback Carl Gunnarsson medger att det är lite extra nervöst inför nattens drama i Boston.
– Om man inte är nervös är det något som är fel. Hela hockeyvärlden kommer kolla. Det kommer vara fullsatt och bra ös. Det är scenen som alla drömmer om att spela på. Om man inte är nervös då vet jag inte vad som gör en det, säger han till nhl.com.

”STÖRSTA MATCHEN NÅGONSIN”

Blues har chansen att vinna sin första Stanley Cup-titel sedan klubben äntrade ligan 1967.
– Det är den största matchen någonsin för alla. Jag ser fram emot det. Det är en chans, bara att ge allt, säger Gunnarsson.

Matchen spelas i TD Garden i Boston. Just spel på bortaplan är något som passat Blues bra den senaste tiden. St. Louis har redan vunnit två matcher på bortais i finalserien. Nu siktar man, så klart, på en tredje.
– Vi verkar bara trivas (på bortaplan). Det har varit så under den sista delen av säsongen. Vi har gjort bra resultat på bortaplan. Jag vet inte varför, men det är bara att hålla i det i morgon, säger Gunnarsson.

Klockan 02:00 natten mellan onsdag och torsdag spelas den avgörande Stanley Cup-finalen.