Oskar Sundqvist är nu DUBBEL MÄSTARE!Foto: Bildbyrån

Omrking 40 svenskar har vunnit Stanley Cup. 15 har gjort det fler än en gång. Men i natt blev Oskar Sundqvist förste svensk att vinna med två klubbar.
– Det är så många känslor, säger han till Viasat.

Nicklas Lidström, Tomas Holmström, Anders Kallur och Stefan Persson har vunnit fyra gånger. Niklas Hjalmarsson har vunnit Stanley Cup vid två tillfällen. Peter Forsberg, Carl Hagelin, Patric Hörnqvist, Marcus Krüger, Johnny Oduya, Tommy Albelin, Ulf Samuelsson, Willy Lindström och Tomas Jonsson har två segrar. Nu har de fått sällskap av Oskar Sundqvist som i natt tog sin andra titel.

Men till skillnad från de övriga har han gjort det med två olika lag. Han vann Stanley Cup redan 2016 med Pittsburgh Penguins men hade då en betydligt mer begränsad roll än nu. Faktum är att han var långt ifrån ordinarie vid det slutspelet utan spelade bara två matcher. Under slutspelet 2019 har han blivit en publikfavorit i St. Louis och vid flera matcher har han fått mest speltid av samtliga forwards.

”EN MAGISK KÄNSLA”

Men nu kan ingen ifrågasätta att han är Stanley Cup-mästare. Nu får han för andra gången följa med på en parad genom stadens gator och ta med hockeyvärldens mäktigaste pokal hem till Boden.
– Det är så många känslor. Jag kunde knappt röra armar och ben sista tio minuterna. Det är så jävla roligt!
– Det är en magisk känsla, säger Sundqvist till Viasat.

Vid 24 års ålder har han nu två Stanley Cup-segrar och ett SM-guld.
– Jag tror jag däckar vid femtiden och är redo att köra igång igen vid sex, säger han om det firande som väntar.

Ja, han om någon borde ju ha lärt sig hur man ska fira en mästartitel.